Våra hundar

Selma

SÖrvallas Selma

Efter Solskåbacka Santos och Lekebergas Meadow.

Kär och efterlängtad. Glad i människor och hundar. Vansinnigt kelen och samtidigt busig. Älskar att bada och simma. Ser ut som en liten utter i vattnet.
Fått två fina kullar med 5 jämnstora valpar i vardera. Tagit hand om valparna på bästa sätt från första stund. Diat omsorgsfullt. När valparna blivit större så leker hon med dom tills de flyttar.
Gått allmänlydnad 1 och 2, rallylydnad nybörjare och nose work nybörjare och fortsättning. Har godkänt doftprov i eukalyptus och lagerblad. Har också ett godkänt anlagsprov i viltspår.
Gjort BPH med skott. Bedömdes vara trygg, energisk och positiv över alla momenten.
Är höftledsröntgad med HD A/A. Patella undersökt utan anmärkning (stabila knäskålar). Utställd som bäst excellent och 2:a plats i unghundsklass.

Klicka på bild för större visning!

       

Upp

Freja

ELSAMÅVES FINFINA FREJA

Efter Kråkeberga Gårds Screw Driver och Sörvallas Selma

Freja är den valp vi sparat från Selmas 1:a kull. Hon kom som en liten överraskning när vi trodde att valpningen var klar. Jag visste från första sekund att den valpen skulle bli kvar hos oss. Hon är pigg, sprallig, kelen och snäll mot allt och alla.
Är storasyster till Selmas G-kull. Ville vara med från början med valparna men det fick hon inte för Selma förrän valparna var 4 veckor. Hon var nog lite hårdhänt(-tassad) i början men vande sig och blev den bästa valpvakt man kan tänka sig.
Tränat nose work i nybörjare- och fortsättningsgrupp. Har godkänt doftprov i eukalyptus och lagerblad. Freja är väldigt ivrig och framåt då hon söker och hittar gömmor snabbt.
Tränat rallylydnad i nybörjargrupp och gjort stora framsteg.
Utställd senast i Hässleholm och fick väldigt fin kritik med Very Good.
Gjort BHP med skott. Är fulltandad med saxbett. Höftledsröntgad med en A och en C höft.

Klicka på bild för större visning!

   

Upp