Våra hundar

Selma

SÖrvallas Selma

Efter Solskåbacka Santos och Lekebergas Meadow.

Kär och efterlängtad. Glad i människor och hundar. Vansinnigt kelen och samtidigt busig. Älskar att bada och simma. Ser ut som en liten utter i vattnet.
Fått 3 fina kullar med 5 jämnstora valpar i vardera. Tagit hand om valparna på bästa sätt från första stund. Diat omsorgsfullt. När valparna blivit större så leker hon med dom tills de flyttar.
Gått allmänlydnad 1 och 2, rallylydnad nybörjare och nose work nybörjare och fortsättning. Har godkänt doftprov i eukalyptus och lagerblad. Blev årets vinnare i NW1 i KM = klubbmästerskap på Rasspecialen i Ånneboda 2019.
Har också ett godkänt anlagsprov i viltspår.
Gjort BPH med skott. Bedömdes vara trygg, energisk och positiv över alla momenten.
Är höftledsröntgad med HD A/A. Patella undersökt utan anmärkning (stabila knäskålar). Utställd som bäst excellent och 2:a plats i unghundsklass.

Klicka på bild för större visning!

              

Upp

Freja

ELSAMÅVES FINFINA FREJA

Efter Kråkeberga Gårds Screw Driver och Sörvallas Selma

Freja är den valp vi sparat från Selmas 1:a kull. Hon kom som en liten överraskning när vi trodde att valpningen var klar. Jag visste från första sekund att den valpen skulle bli kvar hos oss. Hon är pigg, sprallig, kelen och snäll mot allt och alla.
Är storasyster till Selmas G-kull och H-kull. Har varit en utmärkt "lektant" till alla när dom var valpar. Tacksamma för det är både Selma och jag.
Tränat nose work i nybörjare- och fortsättningsgrupp. Har godkänt doftprov i eukalyptus och lagerblad. Freja är väldigt ivrig och framåt då hon söker och hittar gömmor snabbt.
Har tränat clear ronds me fina resultat och har ett diplom i NW1. På Rasspecialen i Ånnaboda blev hon 5:a i KM och NW1.
Tränat rallylydnad med matte och agility med husse.
Gjort BHP med skott med bra resultat.
Utställd med varierande resultat. Som bäst fick hon, i Askersund, excellent med reserv-Cert. Har vackert huvud, fina ögon och fin päls. Anses överlag vara för elegant och för hög.
Är fulltandad med saxbett. Höftledsröntgad med en A och en C höft.

Freja har fått en kull valpar, 2 hanar och en tik. Varit väldigt opåverkad av sin dräktighet och en helt normal valpning. Valparna föddes mellan kl 12.30 till 13.29 och alla mådde bra och diade direkt och blev ompysslade av Freja.

Klicka på bild för större visning!

           

Upp

Jytte

Stallbacka’s Unter den LindÉn

Efter ”Malte” Stallbacka’s Sexa Skåne och ”Bella” Stallbacka’s Belle Starr

Jytte fick vi erbjudande om på nyårsafton 2020. Vi behövde inte lång betänketid. Direkt efter nyårshelgen åkte vi till Daglösen, Filipstad och hämtade lilla Jytte. Kolugn hela resan hem och genast väl mottagen av dom stora hundarna. Så glada vi är för vårt lilla nytillskott.
Född 201105 Regnr 64191/2020

Klicka på bild för större visning!

   

Upp