Våra hundar

Selma

SÖrvallas Selma

Efter Solskåbacka Santos och Lekebergas Meadow.

Kär och efterlängtad. Glad i människor och hundar. Vansinnigt kelen och samtidigt busig. Älskar att bada och simma. Ser ut som en liten utter i vattnet.
Fått 3 fina kullar med 5 jämnstora valpar i vardera. Tagit hand om valparna på bästa sätt från första stund. Diat omsorgsfullt. När valparna blivit större så leker hon med dom tills de flyttar.
Gått allmänlydnad 1 och 2, rallylydnad nybörjare och nose work nybörjare och fortsättning. Har godkänt doftprov i eukalyptus och lagerblad. Blev årets vinnare i NW1 i KM = klubbmästerskap på Rasspecialen i Ånneboda 2019.
Har också ett godkänt anlagsprov i viltspår.
Gjort BPH med skott. Bedömdes vara trygg, energisk och positiv över alla momenten.
Är höftledsröntgad med HD A/A. Patella undersökt utan anmärkning (stabila knäskålar). Gentestad för PLL UA. (Ingen ärftlighet för PLL.)
Utställd som bäst excellent och 2:a plats i unghundsklass.

Klicka på bild för större visning!

              

Upp

Freja

ELSAMÅVES FINFINA FREJA

Efter Kråkeberga Gårds Screw Driver och Sörvallas Selma

Freja är den valp vi sparat från Selmas 1:a kull. Hon kom som en liten överraskning när vi trodde att valpningen var klar. Jag visste från första sekund att den valpen skulle bli kvar hos oss. Hon är pigg, sprallig, kelen och snäll mot allt och alla.
Är storasyster till Selmas G-kull och H-kull. Har varit en utmärkt "lektant" till alla när dom var valpar. Tacksamma för det är både Selma och jag.
Tränat nose work i nybörjare- och fortsättningsgrupp. Har godkänt doftprov i eukalyptus och lagerblad. Freja är väldigt ivrig och framåt då hon söker och hittar gömmor snabbt.
Har tränat clear rounds med fina resultat och har tre diplom i NW1.
Utställd med varierande resultat. Som bäst fick hon, i Askersund, excellent med reserv-Cert. Har vackert huvud, fina ögon och fin päls. Anses överlag vara för elegant och för hög.
Är fulltandad med saxbett. Höftledsröntgad med en A och en C höft. PLL fri hereditärt (ingen ärftlighet för PLL från föräldrar).

Freja har fått två valpkullar. 2020 och 2022. 3 respektive 5 valpar. Hon sköter sina valpar ömsint och med omsorg varje minut.

Klicka på bild för större visning!

         

Upp

Saga

Dobgun’s Saga Serafima

Efter Dobgun’s Nordic Nike (Internationell Champion) och
Samkas Orion Solan (Norsk och Svensk utställningschampion)

Glädjen över att vi fick ta hand om denna lilla prinsessa finns det inte ord för.
Har länge sneglat på mamma Nike och att vi sedan skulle få ta en valp från hennes första kull känns väldigt stort. Saga är en kaxig tjej. En liten alfa tik som inte går med på vad som helst. Hon är trygg, lätt lärd, pigg och nyfiken. Selma och Freja gillar henne skarpt. Och hon har visat sig vara en fantastiskt go lektant till Frejas valpar. Är höftledsröntgad med HD grad A och ett individuellt index på 116. Gentestad map PLL N/N (ingen ärftlighet för PLL).
Gått specialsök grund. Arbetat noggrant och mycket nyfiken och uthållig i söken. Deltagit i rally lydnad grund. Vann skojtävlingen i rallylydnad på kursavslutningen.

Fått en kull med tre valpar 230602.

Klicka på bild för större visning!

               

Upp

Mette

ElsamÅves Judit av Julvhult

Efter Elsamåves Finfina Freja och Dobgun’s Lord Landon

Mette har vi bibehållen avelsrätt på men hon ägs och bor hos Andrea och Henrik i Karlstad. Dom bor i hus med egen trädgård och på helgerna åker dom ut i sin ombyggda skåpbil och campar vid någon fin sjö. Andrea ska börja med valpkurs och kommer framöver sedan själv ställa ut Mette. Ska bli så spännande att följa dom.
Mette är hereditärt fri från PLL.

Klicka på bild för större visning!

   
         

Upp